Allt fler luras vid hundköpet

Om det är så att man ska köpa hund kan det vara en god idé att verkligen tänka efter var man köper hunden. Oavsett om man vet helt säkert vilken ras man är ute efter eller inte kan det vara smart att titta på och jämföra flera olika uppfödare med varandra. Jordbruksverket rekommenderar att man tar kontakt med Svenska Kennelklubben för att finna godkända uppfödare.

Om man är mycket hundvan och inte har några stora bekymmer om varken rasen eller hundens tidigare liv kan man kontakta det djurskydd som finns i den kommun man bor i. Ofta finns det hundar som av någon anledning måste omplaceras. Man måste dock som hundköpare vara medveten om att man riskerar att köpa en hund som både kan vara aggressiv eller ha sjukdomar som ännu inte visat sig. Många som köpt hundar såhär har känt sig lurade eftersom hunden efter en kort tid visat tendenser som varit oönskade.

Det finns flera hundar till salu på olika köp-och-sälj sajter online, och man kan också finna annonser om hundar i tidningen. Man bör som köpare vara medveten att dessa hundar kan vara lite som att köpa grisen i säcken. De hundar som sätts ut i annonser liknande dessa kan vara hur fina som helst men man vet egentligen inget om dem. Hundarna har sällan dolda fel försäkringar eller liknande, och om det efter ett tag visar sig att hunden har en sjukdom som gör att man kanske måste ta bort den kan man ha lagt ut en hel del pengar utan att kunna få något tillbaka på en eventuell försäkring. Många har köpt hundar på annons och sedan fått träffa säljaren på en parkeringsplats. Där har hunden sedan lämnats över utan att man hunnit hälsa på den, utan att man mött föräldrarna eller något annat. Här har många blivit lurade.

Author: admin

Share This Post On