Att spela på hundar

Ända sedan 1950-talet har hundkapplöpningen varit populär innanför Sveriges gränser och det är framför allt hundrasen greyhound som har använts inom sporten. Därför har hundkapplöpning länge kallats för greyhound racing. Sporten har sedan den väl infördes i Sverige blivit allt mer populära och den har haft en stabil utveckling fram till för några år sedan.

När man som spelare tänker på betting och odds är detta troligen inte den första sporten man kommer att tänka på men det är dock som så att flera spelbolag erbjuder betting på den och intresset är ofta stort. Det är bara online man kan spela på greyhounds samt andra typer av hundkapplöpningar, allt annat är omöjligt och även olagligt i de flesta länder.

Trots att hundkapplöpning är mycket populär i Sverige, kan man inte bortse från att den är än mer populär i länder som Irland och Storbritannien. Här i dessa länder brukar det i regel ordnas mer än 100 lopp varje dag och man kan som svensk spelare vara med och betta också på dessa lopp, till exempel via en Gaming Club App eller liknande.

Hundkapplöpning i Sverige

Man kan inte komma ifrån att det förekommer olika hundkapplöpningar i Sverige men det går inte spela om några pengar direkt på banan inom den svenska delen av sporten. Under ett par år i 2000-talets början kunde man dock spela på banan. Det var då Svenska Spel satsade på hundkapplöpning. Då skapades nämligen en helt ny typ av spel. Svenska Spel hade som mål att spelandet på hundar skulle bli ett bra kompletterande spel till galopp och trav och intresset var till en början stort. Ett par lopp sändes även på TV, men intresset svalnade så småningom av och detta skedde troligen just därför att spelaren endast kunde spela på greyhounds och inga andra raser.

Author: admin

Share This Post On