Extra kontroller av hundens hälsa

Om man köper en hund och märker att den inte mår så bra bör man självklart kontakta en veterinär så snart som möjligt. Om man så bara känner på sig inombords att något är fel bör man kontakta en kunnig veterinär. Ofta kan en sjuk hund visa symptom som hälta eller tung andning. Men ibland kan hunden också ha symptom som oro, nedstämdhet eller trötthet och vara allvarligt sjuk.

Det har under senare tid rapporterats mycket om att hundägare hittar köttbitar och liknande utomhus och många gånger är dessa späckade med gift, läkemedel, spikar och annat otäckt. Om man som hundägare har hunden i lite längre koppel kan det vara svårt att se om den äter något. Vissa gifter kan just ge symptom som trötthet och när hunden visar upp allvarligare sjukdomsbilder kan det vara för sent att göra något.

När man ser att en hund visar symptom på något kan man många gånger se människor söka efter råd och tips på nätet. Detta bör man dock inte göra och allt fler veterinärer har börjat gå ut och varna för just detta. Det är dock på grund av detta fenomen som allt fler veterinärer har skaffat möjligheter online för hundägare att kunna ställa frågor. Det finns i dag också veterinärer i appar och många veterinärstationer samt försäkringsbolag erbjuder telefonveterinär där en hundägare kan ställa frågor eller liknande. Genom detta har det blivit enklare att kunna ge hunden en extra hälsokontroll.

Många hundägare som kontaktar en veterinär sätter sig inte riktigt in i vad som drabbat hunden. De lyssnar endast på veterinären. I dag finns det dock gott om information att ta del av gällande flera olika hundsjukdomar och det kan vara mycket klokt att läsa på lite extra om man fått reda på att hunden har en sjukdom eller långvarig skada. Den tiden är hunden värd.

Author: admin

Share This Post On