Hunden används allt mer vid livräddning

En av de saker som blir allt mer populära att träna med större hundar är det som kallas bruksträning. Inom denna träningsform ingår flera olika delar. Hunden ska bland annat kunna simma ut i vatten och rädda drunknande med mera. Med andra ord måste hunden vara stark nog för att kunna bogsera en människa till land och den måste också gilla vatten.

Det finns dock också andra former av livräddning man kan träna med sin hund. Om man har en mycket uppmärksam hund kan man till exempel träna den till att känna om en människa kommer att få ett epileptiskt anfall. Den kan också känna om en diabetiker kommer att få för hög eller låg nivå av blodsocker i kroppen. Hundarna kan varna personen i tid så att denne kan ta sin medicin eller söka professionell hjälp innan något sker. Om något skulle hända är hunden vanligen också tränad för att söka upp hjälp och leda denne till den sjuke. Ofta har hundar av denna typ väst på sig och om en sådan hund kommer fram bör man genast följa med den för att se vad som inträffat.

I dag hörs det allt mer om att hundar hjälper människor och även räddar livet på dem efter olika olyckor, sjukdomar med mera. Hunden kan till exempel reagera på att någon ropar, eller frakta saker till någon. Hunden blir också allt vanligare att använda inom olika yrken så som polis, brandkår och sjukvård. Den har där flera olika arbetsuppgifter och som hundägare kan man alltid känna sig stolt över sin hund och den träning man gjort tillsammans.

En livräddande hund är ofta ett utmärkt sällskap, men den dagen något händer kan den också vara det som gör skillnaden mellan död och liv. Att träna hunden kan alltså vara bra, något som kan rädda liv.

Author: admin

Share This Post On