Hundkapplöpningar

Just när det gäller hundkapplöpning är det allra oftast som så att greyhound syns mest på banan. Just denna hundras är den allra snabbaste i världen och den kan nå hastigheter på hela 70 kilometer i timmen. Det är inte så konstigt att den toppar resultatlistor världen över. Bara denna hastighet gör hundrasen till en mycket bra kapplöpningshund. Rasen som sådan hör till gruppen vinthundar och den är faktiskt en av de allra äldsta hundraserna i världen. Man kan spela på blackjack i till exempel online-kasinon.se eller liknande.

Hundrasens historia och olika egenskaper

Man misstänker att hundrasen greyhound har funnits i mer än 4000 år och man tror detta eftersom att man i flera av pyramiderna i Egypten har funnit avbildningar som ser ut precis som greyhounds. Man kan på grund av detta också tro att hunden kommer därifrån men så är det inte. Denna ras är faktiskt från Storbritannien från början.

Ibland kan man höra att greyhounden kallas för den snabbaste soffpotatisen i världen och detta påstående är inte helt fel. Hunden är nämligen en ras som är lugn inne och ute, men som sedan vill ge järnet ute på en bana när den får chansen. Så länge hunden ges möjlighet att springa en stund varje dag kan den alltså vara en utmärkt sällskapshund. Den väger inte heller så mycket, mellan 12-18 kilo och blir ofta omkring tolv år gamla.

Att kapplöpningstävla i skog

Man kan tävla i hundkapplöpning även om man inte har en hund som är avlad eller tränad till att springa fort. Man kan ordna tävlingar med kompisar eller kanske rent av testa på en amatörtävling på en riktig kapplöpningsbana. Hunden blir förvisso inte belönad och den vinner heller inga titlar men den kan få chansen att bli placerad i ett amatörlopp. På dessa lopp förekommer det heller inte att man officiellt spelar om pengar eller andra saker.

Author: admin

Share This Post On