Nyheter inom pälsvård

När det gäller hundar finns det nästan lika många olika pälssorter som det finns hundraser. Man kan dock sortera in de olika hundarna i kategorier som långhåriga, strävhåriga eller korthåriga raser. Som hundägare måste man vara medveten om att pälskvaliteten bestämmer hur mycket tid man måste lägga just på pälsvård.

Varje år dyker det upp nya verktyg och annat på marknaden inom området pälsvård och som hundägare kan det vara svårt att hitta rätt bland alla de produkter som finns att välja bland.

Om man har en korthårig hund är den ofta lätt att sköta pälsmässigt. Man kan behöva bada och tvätta pälsen någon gång per år. Enligt den senaste forskningen är det klokt att göra detta när hunden fäller. Det har också dykt upp flera olika kammar och borstar som är tänkta att använda just på blöt päls. Dessa gör det lite lättare att få bort lös päls med mera.

Det har under den senaste tiden också kommit fram olika sprayer, med mera, som man kan spraya på hundens päls. Dessa kan till exempel minska fällande, ta bort tovor eller göra en vit päls ännu vitare.

Om man precis har skaffat en hund kan det vara klokt att höra med uppfödaren om denne känner till några bra knep för hur man på bästa sätt sköter den aktuella hundens päls. Kanske har denne köpt in några nya borstar eller liknande som fungerar.

Det kan också vara en god idé att besöka utställningar och mässor med hundtema. Där presenteras ofta de allra senaste nyheterna inom pälsvård, bad och annat som kan underlätta en hundägares pälsvård. Det har till exempel kommit nya schampon som gör hundens päls renare, mindre tovig och som framhäver hundens färg på ett bättre sätt. Vissa av dem är till exempel färgande, eller kan bleka ljusa pälsar utan att vara farliga för hunden.

Author: admin

Share This Post On