Nyheter om hundens motionsbehov

De allra flesta som skaffar hund är medvetna om att en hund behöver rastas. Det många inte vet är att olika hundraser och individer kan behöva olika mycket motion. Men hur ska man då egentligen motionera en hund?

Det allra senaste gör gällande att en valp inte bör motioneras så hårt under den första tiden. Man bör inte gå långt eller göra tuffa övningar med den. Lek och lättare övningar bör dock läggas in redan när hunden är liten. Hunden mår bra att att motioneras även när det gäller dess hjärna, och det håller den verkligen sysselsatt.

Det är först när hunden är omkring ett år gammal man bör låta promenaderna bli lite längre. Man har tidigare trott att hunden kan aktiveras genom att gå en promenad eller springa lös en stund. Genom forskning har man dock kommit fram till att så inte riktigt är fallet. Hunden får fysisk aktivitet till viss del men den mentala biten faller bort helt. Många gillar att låta hunden springa på löpband och liknande. Under vintern när det ligger snö eller salt på marken kan det vara svårt att träna utomhus. Hundlöpband har blivit det allra senaste men som hundägare bör man vara medveten om att det kostar en del i inköp. Om man har en tävlingshund eller liknande som behöver vara i kondition dygnet runt kan det dock vara en investering som är värd pengarna.

Om hunden är ung bör man dock ta det mycket lugnt även med löpband. I takt med att hunden blir äldre kan man öka motionen visar aktuell forskning. Men om hunden är tung och stor bör man ofta vänta lite längre än man gör med en liten hund.

Innan man börjar med tung träning som att springa bredvid en cykel, dra en pulka eller liknande måste man se till att hundens skelett vuxit klart.

Author: admin

Share This Post On