Olika tävlingar för hundar

Det finns väldigt många olika tävlingar man kan delta i med sin hund. Det allra vanligaste är förstås olika former av hundutställningar. De flesta hundägare och uppfödare känner till dessa tävlingar och de besöker dem dessutom ofta. Här får hunden sitt temperament, utseende och beteende bedömt och med lite tur kan man få ett bra omdöme eller till och med certifikat för något. Detta gör att valparna kan säljas för mer pengar och man kan dessutom titulera sig som ägare till en utställningshund. Det resultat man får på utställningen kan också användas som en form av kvitto på att hunden verkligen uppfyller kraven som ställs på den aktuella rasen. Om man inte vill tävla själv kanske betting i Cabaret Club App passar bättre?

Agility

En annan rolig och trevlig hundtävlingsvariant är agility sporten. Här springer hund och förare en hinderbana där hunden ska hoppa hinder, balansera, krypa genom tunnlar, gå slalom och mycket annat. För att detta ska fungera måste kommunikationen mellan hund och förare gå fläckfritt och paret måste också vara extremt samspelta.

Lydnad

Även lydnad är en form av hundtävling som bli mer och mer populär i dagens samhälle. Precis som grenens namn antyder är det hundens förmåga att lyda föraren som ska testas och ofta uppskattas tävlingen mycket. Hunden testas i inkallning, att sitta stilla på kommando, att vända och mycket mer. Ofta sker dessa tävlingar i samband med utställningar och agility men de kan också vara helt fristående. Man kan dock inte komma ifrån att lydnad är en viktigt del i hundens basala uppfostran.

Livräddning

Det har också blivit mycket populärt att tävla i bruks och livräddning med sin hund. Hunden ska klara av flera krävande uppgifter utan fel och på kort tid. Ofta sker dessa tävlingar främst med större, kraftigare raser och för det mesta måste hunden också ha speciell utbildning med mera för att få vara med i tävlingen.

Author: admin

Share This Post On