Vad behöver hunden?

Om man inte har haft hund innan kan det vara bra att kolla lite extra på vilken utrustning en hund egentligen behöver. Om man köper en valp kommer den att behöva lite andra saker än vad en stor hund kräver men kostnaden brukar inte skilja sig nämnvärt åt. Det är dock viktigt att man ser till att ha saker hemma så man slipper åka och handla så fort hunden kommit hem.

Man måste först och främst se till att hunden har ett koppel, samt ett halsband eller en sele. Detta krävs för att man ska kunna gå ut och gå med hunden eller valpen. Man måste också se till att hunden har en egen mat- samt vattenskål.

Om man köper en valp och vill träna rumsrenhet med denna genom att lägga tidningar på golvet måste man se till att man har tidningar så det räcker. Man måste också se till att hunden har tuggben och leksaker. Om detta saknas tar det ofta inte så lång tid innan hunden finner egna sätt att roa sig. Detta är inte alltid så populärt hos hundens ägare.

När det är dags att hämta hunden eller valpen får man av en bra uppfödare ofta med lite foder som hunden är van vid. Det kan då vara lättare för hunden att äta när den kommer till en ny plats och man slipper också oroa sig för att ett nytt foder ska göra hunden dålig i magen. Om man vill byta ut hundens foder kan det dock vara klokt att ha det nya fodret hemma. På så sätt kan man sakta byta ut det gamla fodret mot nytt.

Som hundägare måste man också se till att hunden har borstar och klotänger hemma, samt ett mindre hundapotek med kompresser, sårtvätt och en tratt. Det är bra att ha om något händer.