Välkommen till Världsmästerskapen för brukshundar i Malmö!

Med Världsmästerskapen för brukshundar i Malmö i fokus borde vi stanna upp och tänka några minuter på våra fyrbenta vänner. Att få vara tillsammans med dessa underbara djur är en grund för mänsklig överlevnad och en källa till respekt för naturen och alla levande varelser. Oavsett om vi har hundar för tävling, som sällskap, till skydd, räddningsarbete, i goda och dåliga tider, är hunden människans bästa vän.

Att organisera ett Världsmästerskap innebär ett otroligt arbete med förberedelser, många timmar frivilliginsatser och en del stress. Jag vill tacka våra värdar och deras team för allt hårt arbete inför världsmästerskapen. Jag önskar er ett väl fungerande och lyckat arrangemang!

Till alla deltagare önskar jag lycka till och hoppas på goda resultat i detta Världsmästerskap. Jag är säker på att våra domare, med sina erfarenheter och opartiskhet, kommer att genomföra sina viktiga domaruppgifter på bästa sätt.

Slutligen hoppas jag att deltagare, besökare och vänner till brukshundsporten kommer att uppleva ett underbart mästerskap och jag är säker på att alla kommer att njuta av Malmös gästfrihet.

På FCIs Brukshundkommittées vägnarFrans Jansen

President
Välkommen till IPO-VM i Malmö 2014!

Som representant för Svenska Brukshundklubben, som fått den stora äran att stå som arrangör för detta fantastiska evenemang, vill jag hälsa tävlande, hundar, ledare, åskådare, utställare och sponsorer välkomnatill IPO-VM 2014. Det blir en hundfest som vi hoppas ska bjuda på spänning och glädje samt nya kontakter och erfarenheter.

Malmö erbjuder bra spårmarker och en arena som rymmer många åskådare och generösa gräsplaner. Malmö Stadion ligger centralt nära citys puls och stadens många parker för rekreation och hundpromenader.Rolf Weiffert
Förbundsordförande Svenska Brukshundklubben
Varmt välkomna!

IPO-VM 2014 skall gå av stapeln i Malmö som är Sveriges tredje största stad, belägen vid Öresund och med Danmark i blickfånget.

Svenska Kennelklubben känner både glädje och stolthet över att ha fått detta stora hundevenemang förlagt till Sverige, och jag är övertygad om att Svenska Brukshundklubben kommer att anordna trevliga och framgångsrika tävlingar.

Hjärtligt välkomna!Nils Erik Åhmansson
Ordförande Svenska Kennelklubben